In het kader van de landelijke inzamelingsactie ‘Op een lege maag kun je niet leren’ doen ook de Amstelveense vestigingen van Albert Heijn Rembrandthof, Maalderij, Groenhof, Bourgondischelaan, Westwijk, Westelijk Halfrond en Middenhoven mee. De actie wordt georganiseerd door Albert Heijn en de Voedselbank.

Het aantal huishoudens in Nederland dat voedselhulp krijgt van de Voedselbank steeg vorig jaar met 7,2%. Achter deze toename zit ook een grote groep kinderen, waarop de actie zich speciaal richt.

Kinderen

Het aantal afhankelijk van de Voedselbank zijnde kinderen tot en met 17 jaar steeg met 9,3%, wat 36.858 kinderen betekent. Speciaal voor hen wordt de grote landelijke actie, gericht op het ontbijt, gehouden.  Die actie duurt tot en met 12 september. Klanten kunnen in 660 winkels van Albert Heijn, verspreid over heel Nederland, ontbijtproducten zoals hagelslag, havermout en cornflakes doneren aan de lokale voedselbanken.

Dus ook in Amstelveen. De ontbijtproducten zijn geselecteerd en staan bij elkaar gegroepeerd in de winkel, zodat het makkelijk is voor klanten om de producten uit te zoeken. Alle producten zijn gericht op een voedzaam ontbijt voor gezinnen met kinderen.

Lege maag

Op ah.nl/doneren staat de lijst met Albert Heijn winkels die deelnemen aan deze actie met de voedselbank. “Op een lege maag kun je niet leren”, zegt voorzitter Leo Wijnbelt Bestuursvoorzitter van Voedselbank Nederland. Ook in Amstelveen zijn kinderen afhankelijk van wat de Voedselbank hen geeft. Met haar vrijwilligers steunt zij deze kinderen en hun gezinnen door wekelijks voedsel te verstrekken uit gedoneerde middelen. Albert Heijn en Voedselbanken Nederland werken al jaren nauw samen.

De keten doneert jaarlijks ruim 4,3 miljoen producten aan de voedselbanken en deelt veel kennis en informatie over bijvoorbeeld logistiek en bestelsystemen. Om in aanmerking te komen voor voedsel mag men als alleenstaande, na aftrek van vaste lasten zoals huur, gas, water, licht en verzekering, niet meer dan 230 euro per maand overhouden. Voor gezinnen is de norm ruimer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.