Het drong ook tot Eén Vandaag door. Studentehuisvesting bij gebrek aan kamers op Uilenstede op de Amstelveense camping in het Amsterdamse Bos. Het is een uitvinding van de Universiteit van Amsterdam. De studenten betalen zo’n 350 euro per maand voor een huisje daar, minder dan voor een kamer van een huisjesmelker.

De bewoners van zo’n vakantiewoning vinden het wel aardig, al hadden de buitenlanders eigenlijk op huisvesting in een studentenhuis, misschien wel in Uilenstede, gerekend.

Probleem

Voorlopig is de bedoeling dat de nieuwe inwoners van Amstelvaan op de camping één semester blijven. Maar of te dan ergens anders hunnen wonen is zeer de vraag. Alle universiteiten en Hogescholen kampen met het probleem  dat studenten geen kamers kunnen vinden. Er is een schrikbarend tekort. Ook in deze regio.

UvA heeft gewoonlijk de beschikking over twee- tot drieduizend kamers voor buitenlandse studenten die in Amsterdam komen studeren.  Maar er onder meer door de coronacrisis, waardoor het aantal groter is, raakt het meer en meer in de problemen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.