Aan het einde van de Open Dag van het in het Medisch Centrum Zonnestein opende burgemeester Tjapko Poppens dat zaterdag officieel. Het is al anderhalf jaar open, maar door corona was een opening en nooit van gekomen.

Een ‘verlate openingsdag’ noemde fysiotherapeut Martijn Trogh de ceremonie dan ook.

Huisartsen

Hij prees de huisartsen die de drijvende krachten waren achter het Medisch Centrum, waar nu ook talloze andere bedrijven on de zorgverlening zijn gevestigd, zoals een apotheek (die onder de naam Rembrandt was gevestigd aan de Rembrandtweg) en behalve de fysiopraktijk ook bijvoorbeeld bedrijven op het gebied van logopedie. Haptonomie, GGZ, thuishulp en vele andere organisaties. Op die diversiteit wees de burgemeester in zijn speech, nadat Trogh stil had gestaan bij de rol die de gemeente met verve speelde door de grond voor het pand te verkopen.

Linten

Poppen zei overigens dat het hem in zijn negenjarige burgemeesterschap (voor Amstelveen was hij dat in Wijk bij Duurstede) nog nooit was overkomen dat hij iets dat al anderhalf jaar in bedrijf was alsnog mocht openen. Maar hij vboegfde er aan toe het graag te doen. “Het is de core business van een burgemeester linten door te knippen”, zei hij. Poppens nodigde overigens ook de kinderen van Trogh daarvoor uit (“jullie kunnen volgens mij goed knippen”) knipte samen met hen het lint in de ingang van het MC door. Tachtig medewerkers zijn er werkzaam. De burgemeester vroeg de aanwezigen, die overigens de gehele Open Dag van gratis ijs en hapjes konden genieten, applaus voor de zorgmedewerkers.

Het nieuwe Medisch Centrum Zonnestein is volgens hem een ‘one stop shop’ voor de zorg waar men voor diverse disciplines terecht kan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.