Museum JAN verlengt tentoonstellingen ‘Op de leest van Jan Jansen – 60 jaar schoenen & Dutch Design’ en ‘Rive Roshan – Shifting Perspectives’. De exposities zijn nu te zien tot  die nu te zien tot en met 24 oktober.

Beide werden in het voorjaar later geopend voor publiek in verband met de lockdown en zouden eigenlijk 29 augustus eindigen. Volgens het museum is de belangstelling ervoor groot en biedt het nu de bezoekers nog graag de kans om de tentoonstellingen te bewonderen.

Sam Drukker

De tentoonstelling ‘Sam Drukker – Onderweg’ zal daarna openen op 5 november. Met de leest van Jan Jansen en Dutch Design zijn zes decennia aan iconisch werk van de schoenontwerper  in combinatie met het werk van Nederlandse product- en modeontwerpers getoond. Men ziet er ook de ontwerpen van Ronald van der Kemp, Claes Iversen, Dirk van der Kooij, Mae Engelgeer, Lisa Konno en Karim Adduchi.

Het jonge, experimentele kunst- en design duo Rive Roshan betovert het publiek met installaties en objecten die uitdagen de wereld vanuit een nieuw perspectief te zien. Ze spelen met de menselijke waarneming van ruimte, licht en tijd. Speciaal voor Museum JAN creëerde het duo drie esthetische totaalervaringen, designed spaces, waarin glas een verrassende rol speelt.

Van 5 november af is de tentoonstelling van kunstenaar Sam Drukker te zien in het museum. ‘Sam Drukker – Onderweg’ toont schilderijen en tekeningen van de afgelopen tien jaar. In dit recente werk legt hij de mens vast in al zijn facetten, waarbij de nodige actuele thema’s passeren.

Drukker schildert mensen die zijn verdreven, ontheemd, op zoek, onderweg naar een volgend onbekend hoofdstuk in het leven. Soms letterlijk met de koffer in de hand.

Foto van Jan Jansen: Eddy Wenting

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.