Wie niet helemaal niet vertrouwd is met computers en Internet, maar misschien toch wel nieuwsgierig naar de mogelijkheden, kan cursussen met een iPad volgen bij Participe Amstelland. Die kosten € 85 en daarvoor acht lessen gegeven bij ’t Pluspunt, Smeenklaan 5 (maandag 17 februari tot en met 6 april) en De Bolder, Groenhof 140 (woensdag 26 februari tot en met 15 april). Beide bijeenkomsten worden gehouden van 14.00 tot 16.00 uur.

De iPad blijkt een ideaal hulpmiddel voor ouderen. Makkelijk vast te houden en mee te nemen. De iPad werkt draadloos, heeft alleen een knop voor aan / uit en is gemakkelijk te bedienen door het scherm aan te raken.

Acht personen

In acht bijeenkomsten met een groep van maximaal acht personen en twee vrijwilligers als begeleider krijgt men les en oefening. Wie nog geen enkele ervaring heeft met computers, nog nooit een knop heeft durven aanraken, zal verrast zijn dat men al heel snel berichten kan lezen van en sturen naar groepsgenoten, zegt Participe.

Wie daarmee eenmaal vertrouwd raakt, gaat verder de mogelijkheden verkennen, bijvoorbeeld een e-mail sturen naar familie of kennissen, en het Internet op om te ontdekken wat daar te vinden is. Men moet wel thuis beschikken over wifi, een draadloze internetverbinding en een iPad.

Cursisten die niet in het bezit zijn van een iPad kunnen er een in bruikleen krijgen (€ 45,00) en wie een Amstelveenpas heeft, krijgt 50% korting op het cursusgeld.

Voor meer informatie of aanmelden: Cursusbureau Participe Amstelland 020-5430441 of 020-5430442 maandag tot en met donderdag van 9:00-14:00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.