Wie een vernieuwend idee heeft om de zorg of het welzijn in de gemeente te verbeteren, kan in aanmerking komen voor een bijdrage uit het Innovatiefonds Zorg en Welzijn. Met dat fonds helpt de gemeente bij het realiseren van innovatieve ideeën van inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijven.

Voor dit jaar is er binnen het fonds nog ruimte. Daarom roept de  gemeente inwoners en organisaties op een bijdrage aan te vragen, via www.amstelveen.nl/innovatiefonds.

Corona

“We zijn op zoek naar vernieuwende initiatieven die raakvlakken hebben met ouderenzorg, jeugdzorg, armoedebestrijding, gehandicaptenzorg of een andere vorm van ondersteuning”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn). Hij ziet ook een mogelijkheid in een combinatie met sport, cultuur en onderwijs. “Ook ideeën die de gevolgen van de coronacrisis voor zorg en welzijn kunnen wegnemen, zijn van harte welkom.”

Subsidies toegekend

Er waren al veel goede ideeën, vindt de gemeente. Zoals: ‘Oud geleerd, Jong gedaan’ (interactieve colleges voor ouderen, gegeven door studenten), ‘Proeftuin Buurtgezinnen’ (vrijwillige opvoedondersteuning aan overbelaste gezinnen), de ‘Dementheek’ (inwoners met dementie en hun mantelzorgers kennis laten maken met technologische producten), ‘Borroowise’ (een trainingsprogramma met robots voor therapie op afstand thuis of in de praktijk) en ‘WailSalutem’ (apparaatje dat een signaal geeft om 1,5 meter afstand te houden).

Maximaal

Bedrijven en organisaties kunnen maximaal €40.000 per project aanvragen, inwoners maximaal van €15.000. Om in aanmerking te komen moeten de ideeën wel aan voorwaarden voldoen. Die staan op www.amstelveen.nl/innovatiefonds.

Meer uitleg over het Innovatiefonds en een voorbeeld van illi-tv (dat ouderen via beelden en geluid ouderen een dagbesteding kan geven), dat ook subsidie kreeg uit het Innovatiefonds, op https://youtu.be/pY5MGdeZqQY

Foto: wethouder Van Ballegooijen bij opening Dementheek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.