De landelijke IkToon-campagne om amateurkunst meer bekendheid te geven, heeft ook een Amstelveense editie. Die wordt vrijdag 1 juni geopend om 16.00 uur bij de Kunstuitleen aan het Stadsplein.

Onderdelen van het plaatselijke programma in de maand juni, als in het kader van ‘IkToon’ nationaal de amateurkunst wordt gepropageerd, zijn onder meer de (amateur) kunstmarkt in het Oude Dorp op 27 mei en de fotowedstrijd ‘Parels aan de Poel’. Over andere onderdelen wordt, volgens de organisatoren (beetje laat trouwens) nog nagedacht.

Ruim zes miljoen Nederlanders doen aan amateurkunst. Maar mensen kennen amateurkunstenaars vooral als juf, opa of accountant, niet als toneelspeler, pianist of vlogger. Vandaar de juni-campagne IkToon, Van 1 juni af is er op meer dan duizend locaties in ruim 150 gemeenten kunst te zien en te beleven.

Platform

Doel van de IkToon-maand is om amateurkunstenaars van alle leeftijden een platform te bieden om hun kunst te tonen. Of dat nu thuis is, in een eigen atelier, op straat, op een buitenpodium of in een concertzaal, iedereen mag en kan meedoen en zijn kunst tonen.

Op deze manier geven amateurkunstenaars ook in Amstelveen een positieve impuls aan het draagvlak voor kunst en cultuur en laten zij hun plaatsgenoten op een laagdrempelige manier kennis maken met de diversiteit van de amateurkunst. Platform C werkt hierbij nauw samen met andere culturele organisaties.

Iedereen die iets met kunst doet, kan zich aansluiten via de website www.iktoon.nl. Alles kan en mag. Van wedstrijd, uitvoering, workshop, concert en lezing tot tentoonstelling.

2 REACTIES

  1. Mensen die nog tentoonstellingsruimte zoeken raad ik aan om eens te gaan kijken bij Kapper Bartels aan de Lindenlaan naast de ijssalon en de fysiotherapie aan de Parlevinker .( ingang naast de haringkar 1 e verdieping)

  2. Mensen die nog tentoonstellingsruimte zoeken raad ik aan om eens te gaan kijken bij Kapper Bartels aan de Lindenlaan naast de ijssalon en de fysiotherapie aan de Parlevinker .( ingang naast de haringkar 1 e verdieping) en natuurlijk de diverse buurthuizen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.