Sportverenigingen moeten meer gebruik maken van de gemeentelijke subsidie voor duurzaamheidsinvesteringen. Er werd twee jaar geleden op initiatief van raadsleden Ilika Polderman (GroenLinks), Victor Frequin (VVD) en Paul van Roermund (D66). De laatste is burgerraadslid (wel lid van een raadscommissie maar niet van de raad).

De drie fracties vinden dat van het fonds meer gebruik mag worden gemaakt. Tot nu vroegen onder meer de voetbalverenigingen Martinus en Roda ’23, Tenniscentrum Startbaan, DVH, KVA, Myra, ARC, HIC en RKAVIC subsidie aan. Verenigingen die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden van de subsidie kunnen contact opnemen met de gemeente.

Stap

Martinus stond woensdag weer op de agenda voor de gemeentelijke garantiestelling voor een nieuw duurzaam clubhuis. Eerder zei voorzitter Rick van Bruggen dat zijn club ook de duurzaamheidssubsidie gebruikt, zoals zij dat – net als Roda ’23 – al eerder deed voor led verlichting op de velden.

VVD, GroenLinks en D66 zeggen verheugd te zijn dat Martinus deze subsidie heeft gevonden en roepen andere sportverenigingen op dat voorbeeld te volgen. “Deze subsidie geeft verenigingen de ruimte de duurzame stap te maken,” zegt Frequin.

Vanzelfsprekend

Polderman vindt dat sportverenigingen een voorbeeldfunctie hebben en dat door het als vereniging bewust en duurzaam bezig zijn het voor de jeugd steeds vanzelfsprekender wordt, ook thuis. Paul van Roermund benadrukt dat niet alleen Martinus gebruik maakt van de regeling. “Hoe meer verenigingen een stap richting duurzaamheid maken, hoe vanzelfsprekender het gaat worden. Alle kleine beetjes helpen,” zegt hij.

B&W werkten de motie destijds uit in een voorstel. In 2019 is daar € 82.200 van goedgekeurd door de gemeente, vorig haar stelde zij € 62.400 (deels nog niet vastgesteld) en voor dit jaar vraagt Martinus 42.000. Eerder al kreeg die club € 24.800.

Foto vlnr: Victor Frequin (VVD), Paul van Roermund (D66), Rick van Bruggen (voorzitter Martinus), Ilika Polderman (GL) bij voetbalveld Martinus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.