Boemerang. Foto: amstelveenweb.com

Omvangrijke kringloopwinkel De Boemerang en de daarnaast gelegen snackbar (grenzend aan café De Maanen) Carels Cafetaria aan Maalderij moeten wijken voor Stadsvilla’s en herenhuizen. De gemeente spreekt over een ‘braakliggend terrein tussen Bovenkerkerweg, Noordammerlaan en Maalderij’. In totaal komen er 50 á 60 huizen. Een ontwerp van de zogenoemde startnotitie voor de herontwikkeling van tussen 4 april en 1 mei worden bekeken in het raadhuis of online via www.amstelveen.nl/Maalderij. Woensdagavond 18 april is er een inloopavond op het raadhuis (19.00 tot 21.00 uur).

De te slopen snackbar en de Boemerang verhuizen naar een nieuwe plek aan Ziederij. Het tegenover de snackbar aan de Noorddammerlaan gelegen tankstation stopt na aanleg van de woningen met de verkoop van LPG, waardoor woningbouw mogelijk is. De bouw begint naar verwachting medio volgend jaar.

 Plaats maken

In 2008 werd de Nissangarage en de ijzerwinkel van Hein Kroom gesloopt, die in een goeddeels uit hout bestaand pandje was gevestigd. De gemeente vindt dat de bedrijvigheid daar nu moet plaatsmaken voor woningen. Zo’n gebiedsontwikkeling start met een startnotitie. Hierin staan voorwaarden waaraan de woningen maar ook bijvoorbeeld het groen, parkeerplekken en verkeer moeten voldoen. TW/BPD Amstelveen VOF, een samenwerking tussen Trebbe Wonen B.V. en BPD Ontwikkeling B.V, ontwikkelt het terrein.

Direct omwonenden zijn tijdens de schets- en sloopfase van het project geïnformeerd. De ontwikkelaar houdt rekening met voldoende ruimte voor groen en parkeren, zegt de gemeente. De bestaande hoogwatersloot krijgt een karakteristieke en centrale plek in het nieuwe woonwijkje. Met de eigenaren van Carels Cafetaria en kringloopwinkel De Boemerang is volgens B&W goed overleg gepleegd over hun verhuizing door de ontwikkelcombinatie.

De zogenoemde startnotitie kan door burgers worden ingezien voordat het college van burgemeester & wethouders ermee naar de gemeenteraad gaat. Reageren vóór 1 mei kan per brief naar Gemeente Amstelveen, college van burgemeesters & wethouders, Postbus 4, 1180 BA Amstelveen of per e-mail naar bouwprojecten@amstelveen.nl onder vermelding van Maalderij 4/8.

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.