GroenLinks Amstelveen zegt ook na de verkiezingen contact met de kiezers te willen houden. De partij zegt een activiteiten agenda samen te gaan stellen voor de komende tijd en maandelijks in P60 met burgers te willen praten. Dat laatste gebeurt elke eerste donderdag van de maand van 19:00 tot 21:00 uur. Aanstaande donderdag (5 april) kan er al vast komen toasten op de overwinning, zegt de partij.

Gebruikelijk is dat politieke partijen in verkiezingstijd de wijken in trekken om daar met beloftes te strooien, waarna men doorgaans vier jaar lang niets meer van hen hoort. GroenLinks wil dat blijkbaar anders. Het zetelaantal in de gemeenteraad steeg van vier naar vijf, maar omdat bij de vorige verkiezingen een restzetel naar de kant van GroenLinks viel, is de winst eigenlijk nog groter, berekende de partij.

“We zijn bijzonder blij met het mooie resultaat van 30% stemmen winst ten opzichte van 2014 en een groei van 4 naar 5 zetels. Op 29 maart zijn de 5 raadsleden van GroenLinks geïnstalleerd, drie burgerraadsleden zullen de eerstvolgende raadsvergadering geïnstalleerd worden”, zegt fractievoorzitter Martin Kortekaas, die de kiezers dankt voor het resultaat. Burgerraadsleden maken wel deel uit van raadscommissies, maar zitten niet in de gemeenteraad.

Huisbezoek

Het nieuw samengestelde team is volgens GroenLinks klaar voor een periode waar hard gewerkt zal worden aan thema’s als duurzaamheid, sociale gelijkheid en natuur. “We hebben een intensieve periode van campagne voeren achter de rug. Vooral de veelvuldige huis aan huisbezoeken in diverse wijken is ons goed bevallen”, zegt Kortekaas.

2 REACTIES

  1. Spreekt GL zichzelf niet tegen door de eerste keer in P60 te komen en niet in de wijken? Ik zou zeggen , jongens ga aan het werk. Genoeg zaken die hier spelen ipv een verlaat feestje te organiseren.

  2. Eng extreem links volk hoef ik niet aan de deur te hebben. Laat ze maar in “shit hole” Amsterdam hun gangetje gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.