Foto: amstelveenweb.com

Hoewel de gemeente pizzeria Gusto in het Oude Dorp al had gesommeerd te stoppen met de hout gestookte oven, lijkt er nu via mediation toch een oplossing te zijn gevonden voor de overlast die omwonenden zeggen te ondervinden. De afvoerpijp, die eerst voor roet zorgde in achterliggende tuinen en huizen, wordt nu verschoven via het ernaast gelegen pand naar de zijkant van het gebouw. De gemeente heeft de gevraagde omgevingsvergunning inmiddels verleend. Daar kan overigens nog bezwaar tegen worden gemaakt.

“De situatie bij Gusto was op termijn niet acceptabel. Alle betrokkenen hebben hun uiterste best gedaan om tot een oplossing te komen. Goed dat deze nu op tafel ligt. Zowel in het belang van de bewoners als de ondernemer en zijn werknemers,” zegt demissionair wethouder Vergunningen Herbert Raat (VVD).

Via zijkant

In de nieuwe situatie komt de afvoerpijp tussen Dorpsstraat 80 en 82 recht omhoog aan de zijkant van nummer 82 langs het daarboven gelegen appartement waardoor de uitstoot op een hoogte van ongeveer twaalf meter naar buiten komt. De Vereniging van Eigenaren stemde in met deze oplossing.

Onderzoek GGD

Eerder startte de gemeente een handhavingstraject en een sommatie om te stoppen met het gebruik van de houtoven. Aan de GGD werd gevraagd onderzoek te doen naar een causaal verband tussen de gezondheidsklachten van omwonenden en de pizzeria. De GGD concludeerde dat er sprake was van een onwenselijke situatie met mogelijke gevolgen voor de gezondheid, maar dat het causaal verband niet viel aan te tonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.