Donderdag 7 oktober ondertekenden de directeuren van de Noord-Hollandse SW-bedrijven,  waaronder die van het in Amstelveen actieve AM Match, de intentieverklaring ‘Eerlijke prijzen, eerlijk werk’. Dit gebeurde op de Internationale dag voor fatsoenlijk werk.

Met deze samenwerking versterken zij de samenwerking en positie van de regionale SW-bedrijven, zeggen ze. Zodat mensen met een arbeidsbeperking meer kans op werk krijgen.

 Strategisch

De aangesloten werkbedrijven spreken de intentie uit op strategisch niveau in de regio te gaan samenwerken. De werkbedrijven zeggen elkaars kracht beter benutten, de dienstverlening aan private partijen in de regio te versterken en gezamenlijk zichtbaar te zijn in de regio. ‘Resultaat is dat door deze samenwerking de kans op werk voor medewerkers uit de doelgroep wordt vergroot.’

De inzet van de intentieverklaring ‘Eerlijke prijzen voor eerlijk werk’ is: het ontwikkelen van eenduidige tariefsystematiek, gebaseerd op de loonwaarde van de medewerker, zodat er voor een eerlijk tarief gewerkt wordt en niet onder de marktprijs.

De ondertekenaars zeiden ook dat zij zullen komen tot een gezamenlijke presentatie van portfolio’s, gebruik maken van elkaars expertise, zodat beschikbaar werk voor mensen met een arbeidsbeperking benut blijft.

Ook zullen de organisaties samen optrekken in communicatie en de naamsbekendheid (en daarmee de marktvraag) vergtoten.

Fatsoenlijk werk

Ieder jaar op 7 oktober wordt wereldwijd stil gestaan bij eerlijk werk: decent work. Deze ‘World Day for Decent Work’ is in het leven geroepen door de internationale vakbeweging en bestaat sinds 2008. Voor de Inspectie SZW is de dag aanleiding om extra aandacht te vragen voor eerlijk en fatsoenlijk werk in ons land. Met eerlijke lonen, goede werkomstandigheden en respect voor elkaar. Fatsoenlijk en eerlijk werk is de norm in Nederland, vinden de SW-bedrijven.

Voorafgaand aan de ondertekening van de intentieverklaring spraken Robert Capel, schrijver van “Het Sociaal Ontwikkelbedrijf”, en John Herfkens, werkambassadeur van de Provincie Noord-Holland.

Op de foto: voorste rij v.l.n.r.: Lex Vonk (AM Match), Ivo Kort (Tomin Groep), Marjolijn Dölle (WerkSaam Westfriesland), Willem van Eijck (WNK Bedrijven)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.