Meer dan in andere jaren zijn van de basisschool komende kinderen ingeloot voor hun eerste keuze vervolgschool. Volgens onderwijswethouder Frank Berkhout is loting in de regio Amstelland succesvol afgerond. In totaal starten 1.831 kinderen na de zomervakantie op het voortgezet onderwijs.

Ook alle uitgelote leerlingen zijn op een andere school geplaatst. Berkhout vindt de middelbare scholen in Amstelveen goed van kwaliteit.

Blij

“Toch ben ik blij dat het aantal leerlingen dat naar hun voorkeurschool kan, gestegen is ten opzichte van voorgaande jaren. Dat is voor kinderen en hun ouders een opluchting, omdat zij menen dat hun talenten daar het beste tot ontplooiing komen. Een groot compliment ook dit jaar weer aan de middelbare scholen die steeds kijken naar oplossingen.”

Om die oplossing te krijgen voegden het Amstelveen College, Keizer Karel College en Herman Wesselink College ieder een extra havo of vwo klas toe, zodat er meer leerlingen terecht konden.

 

Coronacrisis

De plaatsing verliep dit jaar weer als voorheen, wat betekent dat leerlingen zich aan hebben gemeld op basis van hun schooladvies, dat later – op basis van de eindtoetsresultaten – nog worden bijgesteld. Daar houden de middelbare scholen ook rekening mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.