Als sinds het gebouw er staat, nu zo’n dertien jaar, werd een eigen sportveld gewenst. Eindelijk opende wethouder Frank Berkhout (rechts op foto) dat woensdag (26 mei). Eigenlijk verrichte hij door het doorknoppen van een lint de opening van de Health Campus van MBO Amstelland College aan de Maalderij in Bovenkerk, een onderdeel van het regionaal opleidingscentrum (ROC) in Amsterdam.

Er komen trouwens nog onder meer kleedkamers bij, vertelde men. Maar wat binnen is, is binnen, vond blijkbaar ook voorzitter van de Raad van Bestuur mah het MBO Ellen Hanselman.

Beweegdag

Berkhout zei dat hij bewegen belangrijk vond voor studenten. Die mening deel hij met de andere leden van het college van B en W. Overigens organiseerden de studenten van de MBO-opleiding Sport en Gezondheid die woensdag een ‘beweegdag’ voor ouderen en gehandicapten, die mede door de coronacrisis al veel te lang binnen zitten. De opening was dan ook niet toevallig op 29 mei. Het was Nationale Balkonbeweegdag.

Examen

Voor de studenten Kyara, Ilse, Jarni en Bram van MBO College Amstelland kwam dit evenement als geroepen, meldde het MBO College Amstelland op de website. De studenten hadden door de coronacrisis geen praktijkexamen dit jaar doen. “Toen zij hoorden van de Balkonbeweegdag hebben zij hun plannen omgegooid en binnen een week dit evenement georganiseerd voor de bewoners van Ons Tweede Thuis in Westwijk en Maccabiadelaan”, zegt de website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.