Voor GroenLinks blijft RTVA de enige lokale omroep die subsidie moet  krijgen. Het verstrekken van de uitzendlicentie door het commissariaat aan dat station werd door de fractie verwacht en sprak zij in de gemeenteraad (net als BBA en SP) ook uit, bij monde van raadslid Ilika Polderman.

Ilika Polderman

Volgens haar voldoet RTVA aan de wettelijke eisen voor de uitzendlicentie en is er geen grond was waarop de gemeenteraad negatief kon adviseren voor de uitzendlicentie, zoals zij wel deed. De fractie noemt het verstandig dat het college  van B&W niet verder tegen het besluit van het CvdM in beroep wil gaan.

Niet halveren

Maar een verdeling van de subsidie tussen RTVA en de nieuwe omroepstichting AAN!, zoals B&W voorstellen, vindt GroenLinks allerminst juist. “Alleen RTVA, dat Amstelveners bereikt via radio en televisie, kan wettelijk aanspraak maken op het volledige subsidiebedrag voor de omroep”, zegt Polderman. Volgens haar benadrukken ook deskundigen dat de subsidie die RTVA tot nu toe krijgt onvoldoende is voor de kwaliteitszender die iedereen in Amstelveen graag wil. “Het niet voor de hand die subsidie nog eens te halveren”, zegt zij.

Mediafonds

AAN! kan naar haar mening op internet gaan uitzenden en daar laten zien wat ze journalistiek waard is. “En desgewenst een beroep doen op subsidie uit het lokale mediafonds. GroenLinks zegt nieuwe initiatieven toe te juichen die het lokale medialandschap versterken. “Maar de politiek moet zich niet met de inhoud van de media gaan bemoeien. Daarom ook is het mediafonds op afstand geplaatst. De experts die daar zitten zijn prima in staat een eventuele subsidieaanvraag te beoordelen.”

Ilika Polderman: “Laten we de subsidieaanvraag van AAN! neerleggen waar die hoort en de lijn tussen politiek en media zo zuiver mogelijk houden.”

2 REACTIES

  1. Behalve dat het Mediafonds juist niet op (voldoende) afstand is geplaatst, is de stellingname van genoemde partijen natuurlijk de enige juiste.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.