Tijdens jaarlijkse route langs de open ateliers op zaterdag 3 en zondag 4 oktober  zijn er in het gebouw van SAKB KunstLokaal en het aanpalende Odin-gebouw, aan de Ouderkerkerlaan 14 en 15, tentoonstellingen van verschillende kunstenaars te zien. Daarnaast willen de amateur kunstenaars van de SAKB (Stichting Kunstbelangen Amstelveen) graag laten zien hoe er het hele jaar door in hun eigen Open Ateliers gewerkt wordt.

In de gebouwen stelt docente Ellen ten Kroode haar aquarellen tentoon en collega Jeannette Hartgerink ook aan werken. Ook andere SAKB-ers expioseren er. Het Odin-gebouw dient als gastlocatie voor kunstenaars van buiten. Die laten dus hun werk daar zien, omdat zij in hun eigen atelier geen publiek kunnen ontvangen.

Leren van elkaar

Maar SAKB KunstLokaal is niet in de eerste plaats een tentoonstellingsruimte. Er worden cursussen gegeven en workshops georganiseerd. Alles op het gebied van tekenen, schilderen, beeldhouwen, fotograferen, etsen en schrijven. Daarnaast zijn er ook de zogenaamde Open Ateliers. Dan wordt er geen les gegeven en betaalt men geen cursusgeld, maar wel een bedrag per keer dat het atelier wordt gebruikt. Als het modeltekenen of portretschilderen betreft, zorgt de Open Atelier leider voor een model. Samen met anderen gaat men aan de slag. “Het is gezellig en je leert van elkaar”, vindt SAKB.

Harpiste

Op 3 en 4 oktober kunnen bezoekers zien hoe zo’n Open Atelier in zijn werk gaat. Er is een Open Atelier modeltekenen, waarbij een muzikant, al spelend, model staat. Het is de Italiaanse harpiste en singer-songwriter Fralalai (foto). Wie wil, mag aanschuiven en meedoen.

In het etslokaal kan men deelnemen aan een Open Atelier etsen (van 14.00 uur tot 15.00 uur). Zo kan men zien bij SAKB KunstLokaal ook welkom te zijn zonder binding aan een vaste cursus, als men creatief bezig wil zijn wanneer het uitkomt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.