De Sterkste Man van Nederland trok, aangemoedigd door honderden leerlingen, een enorme truck voort langs een schoolplein vol joelende kinderen. Daarmee startte hij de actie Doekoe van de Coop supermarkten, waaraan ook vijf Amstelveense basisscholen meedoen. In totaal doen een recordaantal van 770 scholen mee. Ook in Amstelveen kunnen ouders en kinderen dankzij de actie vanaf vandaag weer sparen voor sport- en spelmaterialen.

Alex Moonen is de Sterkste Man van Nederland en in het dagelijks leven aardrijkskundeleraar. Hij nam het na zijn truck-stunt in een aantal touwtrekwedstrijden ook nog op tegen groepjes leerlingen en leraren van de Mikado school in Blerick. Touwtrekken staat dit jaar centraal in de Doekoe-actie, waarbij ouders en kinderen via speciale actieproducten in de Coop supermarkten tussen 19 maart en 22 april weer Doekoe-munten kunnen sparen. Die munten worden gedoneerd aan de lokale basisscholen die daarmee gratis sport- en spelmaterialen kunnen bestellen en kans maken om een Schoolplein14 te winnen.

Tweevoudig Olympisch medaillewinnaar, bokser Arnold Vanderlyde is ambassadeur van de Johan Cruyff Foundation. Zegt: “De Doekoe-actie die we al voor het vierde jaar doen, heeft echt enorm veel kinderen in beweging gezet. Door het partnership tussen Coop en de Cruyff Foundation zijn er al 24 Schoolpleinen14 gerealiseerd. Dankzij de spaaracties van de afgelopen twee jaar zijn kinderen op basisscholen actiever in beweging met de meer dan 11.000 gespaarde spelattributen, zoals springtouwen, trektouwen en schepballen. En alle scholen die meedoen aan de actie maken ook nu weer kans op een ‘Schoolplein14’, waarbij op het schoolplein lijnen en kleurvakken worden aangebracht zoals een speelcirkel, een stukje atletiekbaan of een goal op de muur. Op deze manier stimuleert de Cruyff Foundation als initiatiefnemer van Schoolplein14 spelactiviteiten op natuurlijke wijze.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.