Pasen020.nl van de PKN-kerk verwijst met een filmpje naar ‘The Passion’ in Amsterdam Zuidoost. Centraal in het filmpje staat de vraag wat Pasen voor de kijkers betekent.

‘Pasen is voor mij dat er elke keer een nieuw begin is, dat je altijd mee kunt doen met het verhaal van God met mensen’, antwoordt dominee Jantine Heuvelink, van de Amsterdamse Oranjekerk in de Pijp.

Anderen verwoorden het met ‘dat Jezus weer levend wordt’. Pasen is opnieuw beginnen. Met het campagnebeeld van Pasen020.nl willen de organiserende kerken aansluiten bij het televisiespektakel The Passion, dit jaar uitgezonden vanuit Amsterdam Zuidoost op donderdag 29 maart. Het witte kruis is door kinderen en volwassenen met stoepkrijt getekend bij metrostation Kraaiennest in de Bijlmer. Maar het verhaal van Pasen houdt niet op bij het kruis. Daarom hebben zij er ook bloemen en andere kleurige elementen aan toegevoegd. Dit is te zien in het filmpje op Pasen020.nl.

Op deze website staat ook een overzicht van alle activiteiten in de paastijd, waaronder passiemuziek, palmpaasstokken versieren en vieringen.

Pasen020.nl is een campagne van de Protestantse Kerk Amsterdam, de Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam en de Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.