Coalitiepartij VVD dient schriftelijke vragen aan B&W in over de recente berichtgeving inzake dreigende verzakking van een miljoen huizen in Nederland. Hoe dat dan in Amstelveen zit, wil raadslid Janneke Leegstra weten.

Janneke Leegstra

Uit onderzoek van Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) blijkt dat maar tien gemeenten actief bezig zijn met funderingsproblematiek. Ook makelaars en taxateurs maken zich hierover grote zorgen. Leegstra zegt duidelijkheid te willen over de grondwatersituatie en mogelijke verzakkingen in Amstelveen. “Het is voor de gemoedsrust van inwoners belangrijk te weten wat de mogelijke impact voor hen is en welke maatregelen er worden genomen om dit tegen te gaan”, zegt ze. “Niet alleen woningen, maar ook de infrastructuur van riool, gas en elektriciteit is een punt van aandacht.” 

Funest

Door de toenemende droogte, met als absoluut dieptepunt de zomer van 2018, staat het grondwaterpeil in Nederland historisch laag. Dat is funest voor huizen die op houten palen zijn gefundeerd, zoals vele in Amstelveen. Die palen moeten namelijk onder water staan om te voorkomen dat ze gaan rotten. Daarnaast kan veengrond door de droogte verkruimelen en onder de woningen wegzakken. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.