Rustig blijven, is de reactie van de VVD op het nieuws dat de keten van Intertoys failliet ging en klanten van het franchise-filiaal in het Stadshart de zaak min of meer bestormden, omdat zij hun cadeaukaarten de mist in meenden te zien gaan. Omdat er voor de medewerkers onveilige situaties en technische problemen ontstonden heeft franchise-ondernemer Hans de Groot de winkel gesloten.

Tom Coumans

De VVD zegt daarvan geschrokken te zijn. “Het is onacceptabel dat de veiligheid van Intertoys medewerkers in het geding komt,” zegt raadslid Tom Coumans. “We begrijpen dat bezoekers graag hun cadeaukaart willen inleveren, maar wat ons betreft niet ten koste van alles. Klanten kunnen morgen ook nog hun cadeaukaarten inleveren. Wij hopen en verwachten dat iedereen zijn of haar gezond verstand gebruikt en netjes met elkaar omgaat.”

Agressief

De VVD zegt van franchiseondernemer De Groot meer over de situatie in de winkel op zaterdag te hebben gehoord. Er zijn medewerkers bespuugd en klanten werden in het bijzijn van kinderen agressief. Ook gooiden klanten cadeaukaarten op de toonbank waarna artikelen zonder te betalen uit de winkel mee werden genomen. Onaanvaardbaar volgens de VVD, die het college heeft gevraagd te helpen waar het kan.

Volgens Hans de Groot is zijn zaak niet failliet gaat hij als zelfstandig ondernemer verder, zoals hij trouwens ook was voordat hij zich bij Intertoys aansloot. De ondernemer is al sinds 1972 speelgoedwinkelondernemer in Amstelveen en zit al sinds 1988 in het Stadshart.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.