In de serie door stichting Tpodium georganiseerde serie ‘Jazz in de Buurt’ speelt het Frank Paavo Kwintet vrijdag 1 maart (20.00 uur) in Villa Randwijck aan het Catharina van Clevepark 10.

Sinds saxofonist / componist Frank Paavo zijn CD ‘Jazz Painter’ in 2017 uitbracht, maakte zijn carrière een flinke ontwikkeling door. Jazzkenners zijn vaak aangenaam verrast te horen hoe Frank Paavo, op geheel eigen wijze, zijn grote voorbeelden eert. Soms hoort men in zijn muziek een vleugje Coltrane, Horace Silver, Shorter  en ook Mingus doorklinken. Meestal schrijft hij zijn composities in een dansbare hard-bob stijl. Paavo’s muziek is verrassend, doorleefd, omkleed in een jasje van bedrieglijke eenvoud en humor.  Steeds opnieuw slaagt hij erin om muziek te maken die voor iedereen toegankelijk is

Naast componist / saxofonist bezit Frank ook het talent zich te omringen met fijne musici, met wie hij gezamenlijk zijn composities weet te omlijsten. Zo heeft hij ditmaal de hand weten te leggen op de bekende Amerikaanse trompettist Kurt Weiss, die op bijzondere wijze deel uit maakt van zijn kwartet.

De band ziet er als volgt uit: Frank Paavo (tenor- en sopraansax), Kurt Weiss (trompet), Thijs Cuppen       (piano), Olaf Meijer (contrabas) en  Klaas van Donkersgoed (drums).

https://www.bing.com/videos/search?q=FRANK+PAVOO+JAZZ&view=detail&mid=ABDF499BF7986F56DE0AABDF499BF7986F56DE0A&FORM=VIRE

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.