Op een groot scherm in de grote zaal van Schouwburg Amstelveen ziet men zaterdag 19 september via live stream Endlessly Free, waarmee het Nederlands Danstheater 1 het seizoen opent. De dansers bevinden zich op het podium in het Zuiderstrandtheater in Den Haag bevinden.

Endlessly Free. Foto: Rahi Rezvani

Op het programma staan een Triple Bill met een wereldpremière van een nieuw werk van choreograaf Medhi Walerski en SOON uit 2017. Van Crystal Pite wordt The Other You (2010) gedanst. Het stuk geeft een beeld van een man die in dialoog is met zijn ‘andere ik’ en beweegt zich rondom het spanningsveld tussen tegenstellingen.

War of the Worlds
De theatrale reconstructie van een uniek hoorspel dat heel Amerika op z’n kop zette, heet The War of the Worlds en is op zondag 20 september om 14.00 en 16.30 uur (première) te zien in Schouwburg Amstelveen met musicalster William Spaaij in de rol van Orson Welles. Op 30 oktober 1938 breekt er grote paniek uit in de VS. Radiozender CBS rapporteert over een invasie vanuit Mars op onze Aarde. Chaos overheerst en luisteraars proberen het gevaar te ontvluchten.In werkelijkheid is er geen sprake van een buitenaardse invasie. De berichtgeving is onderdeel van het uiterst realistisch ‘hoorspel’ The War of the Worldsvan de 23-jarige theatermaker Orson Welles.

 Theateragenda
Vrijdag 11 september zingt singer-songwriter Stephanie Struijk in Vanaf Toen liedjes die de tijd even doen stilstaan. Donderdag 17 september speelt Viggo Waas voor een uitverkochte zaal ‘De Meestervoorspeller’ en speelt Vanja Rukavina ‘Language’, een performance over de kracht van taal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.