De organisatie ‘!WOON’ strijkt nu ook in Amstelveen neer.  B&W hebben er een contract mee gesloten, wat inhoudt dat woninghuurders met problemen, zoals een geschil met de verhuurder, van 1 maart af twee keer per week op spreekuur terecht kunnen. Die worden gehouden in overigens nog te kiezen wijkcentra.

De organisatie staat huurders bijvoorbeeld bij tijdens een renovatie. Volgens wethouder Rob Ellermeijer van Wonen (VVD) spelen er in Amstelveen veel geschillen tussen huurders en verhuurders. “Vooral de communicatie is voor verbetering vatbaar, maar er spelen ook geschillen over bijvoorbeeld onderhoud, stookkosten en servicekosten.” Hij signaleert onrust en een gebrek aan vertrouwen jegens de verhuurders bij sommige huurders.

Amsterdam

Volgens de wethouder gaat de gemeente in zee met een onafhankelijke ondersteuner van huurders en bestaat aan bijstand in die kring een grote behoefte. “Met dit contract met !WOON neemt de gemeente haar verantwoordelijkheid om hierin te faciliteren”, zegt Ellermeijer.

Directeur Evert Bartlema van de organisatie, die vooral in Amsterdam werkt, zegt blij te zijn nu ook in Amstelveen aan de slag te kunnen. “Huurders hebben te maken met vergelijkbare kwesties en onze Amsterdamse expertise komt dan hopelijk goed van pas.”

!WOON is ook bereikbaar via www.wooninfo.nl/contact/amstelveen

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.