De vierde Independent Bookstore Day in Nederland, georganiseerd door de keten Libris en gesteund door stichting CPNB, wordt dit jaar gehouden op zaterdag 12 september. Uiteraard doet Libris Venstra aan het Stadsplein er aan mee. Daar lezen bijvoorbeeld de Amstelveense Wanda Bosbaan en Stijn Broeder respectievelijk tussen 10.30 en 11.00 uur en elf tot half twaalf voor uit hun Klein Jantje-boeken. Het zijn verhalen voor kinderen van twee tot vijf jaar.

De dag voor lezers en boekwinkels gaat dit jaar iets anders dan andere jaren (met anderhalve meter afstand bijvoorbeeld) al blijft veel ook hetzelfde. Anders is wel dat de speciale uitgaven voor de dag in gelimiteerde oplage verschijnen, zoals de exclusieve Bookstore Day-uitgave Ik mag niet klagen, met twintig nieuwe verhalen van onder meer Jaap Robben, Lize Spit, Maartje Wortel en Nina Wijers ter ere van twintig jaar de verhalenwedstrijd ‘Write Now!’, die de springplank vormt voor jong schrijftalent.

Dansen

De Vlaamse auteur Ish Ait Hamou vertelt tussen 14.00 en 15.00 uur over zijn laatste roman ‘Het moois dat wij delen’, leest voor en signeert. Hij dook ervoor in de levens van Soumia en Luc om antwoord te krijgen op de vraag wat er gebeurt als de wegen van twee mensen uit totaal verschillende culturen elkaar kruisen. Het boek was genomineerd voor de Boekhandelsprijs 2020.

Ish (1987) is afkomstig uit een sportieve familie. Zijn roots liggen in Marokko. Als kleine jongen raakte hij geïnteresseerd in dans. Op zijn achttiende ging hij als choreograaf werken voor Adidas Duitsland en kreeg hij de kans om voor grote agentschappen te choreograferen en shows te ontwikkelen. Het grote publiek kent hem vooral als choreograaf en jurylid van So you think you can dance. Van jongs af aan schrijft Ish en omdat hij zijn liefde voor dans en choreografie combineert met zijn liefde voor woorden, omschrijft hij zichzelf liever niet als danser, choreograaf, schrijver of regisseur, maar als verhalenverteller.

Aanmelden

Wegens de Corona-maatregelen is aanmelden voor de activiteiten verplicht. De speciale uitgaven zijn alleen op deze dag te koop. Het gaat om een groot aantal exclusieve publicaties, gesigneerde exemplaren van o.a. De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld en scherp in prijs verlaagde boeken, van bijvoorbeeld Stephen Hawking en De waanzinnige boomhut.  Daarnaast geldt bij Venstra op Bookstore Day een korting op puzzels en spellen van 25%. Voor Engelse boeken is de actie 3=2 van kracht, waarbij het laagst geprijsde boek gratis is. De aanbiedingen zijn er overigens alleen op Bookstore Day.

www.bookstoreday.nl voor alle acties en activiteiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.