Op zaterdag 3 oktober wordt voor kinderen een zogenoemde Mad Science Dag gehouden met doldwaze proefjes in het Amsterdanse Bos. On tien uur en kwart over elf kunnen kinderen van vier tot zeven jaar van alles leren over respectievelijk fladderende vogels en magneten. Om een uur gaat het om snelle scheikunde voor de 10 tot 12 jarigen en om half drie is het ‘Mineralen Mania’ geblazen voor kinderen van zeven tot negen jaar. Kosten: € 5 per kind, duur een uur en de start is bij de Boswinkel.

Reserveren: telefoonnummer: 020-2517840 of boswinkel@amsterdam.nl. Met fladderende vogels kruipen deelnemertjes in de veren van een vogel en proberen zij wormen of insecten te vangen, met een snavel. Ook worden vogeleieren bestudeert.

Magneten

In het Magneet Mysterie maken kinderen kennis met aantrekken en afstoten van een magneet. De aarde heeft een Noordpool en een Zuidpool, maar elke magneet ook.

Supersnelle Scheikunde gaat over de vraag hoe men het proces van een chemische reactie versnelt bij bijvoorbeeld katalysators, warmte en de verdeling van een chemische stof over een groter oppervlak.

En met Mineralen Mania nemen deelnemers een kijkje in de processen van steenvorming en hoe de Aarde in elkaar zit. Met behulp van hardgekookt ei. www.amsterdamsebos.nl

De Boswinkel, Bosbaanweg 5, (020) 2517840, is open van woensdag t/m vrijdag: 12.00 – 17.00 uur, zaterdag en zondag 10.00 –17.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.