Om cultuur, natuur en de horecaondernemers in Amstelveen te promoten organiseert de gemeente op zaterdag 19 september vier zogenoemde ‘fietstours’ door de stad. Allemaal als onderdeel van de campagne ‘Beleef Amstelveen’, met ook een daaraan gewijde website. De tochten zijn overigens niet allemaal gratis.

Alle routes hebben een eigen thema en verschillende tussenstops. De keuze bestaat uit een Culinaire rit, een Cultuurtocht, een Natuurtour en het op kinderen gerichte Kids avontuur.

Goochelaar

Men kan bijvoorbeeld proeven in de keuken van Brasserie Paardenburg, een rondleiding krijgen in Museum Jan, een wandeling maken in Wijngaard De Amsteltuin en er is voor de kinderen een goochelaar in het Poppentheater.

Elke tour wordt begeleid door een gids. Wethouder Floor Gordon van Economische Zaken (foto) wil met de fietstours Amstelveen voor de eigen inwoners en belangstellenden in de regio op de kaart zetten, ondanks de Corona beperkingen. hierdoor toch nieuwe dingen ontdekken én wat leuks beleven in Amstelveen.

Nieuwe website

Op de promotionele website beleefamstelveen.nl van de gemeente presenteert zij vierhonderd bedrijven en instellingen, zogenoemde ‘partners’. Met de lancering van de nieuwe website en de bijbehorende social media-kanalen belicht zij de thema’s culinair, cultuur, natuur en shoppen en brengt zij het vrijetijdsaanbod onder de aandacht. Onderdeel daarvan is de Uitagenda, die per dag of periode aangeeft wat er te doen is in de stad. Verder zijn er dagelijkse tips of Instagram en Facebook.

Meefietsen

Inschrijven voor de fietstochten kan van maandag 24 augustus af. Via beleefamstelveen.nl en kan men tickets aanschaffen. Wegens de Corona maatregelen is het aantal deelnemers per tour overigens beperkt. Ook kosten van de fietstochten zijn op de site te lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.