Zaterdag 29 augustus gaat om 10.00 uur de online kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen van Schouwburg Amstelveen van start, vol cabaret, toneel, muziek, jeugdtheater, dans en show. Conform de geldende anderhalve meter maatregelen. Het programma is online al te bekijken op www.schouwburgamstelveen.nl.

Openluchttheater
Openluchttheater

Niet zoals eerder bericht wordt het festival ‘Het dak Eraf’ gehouden ter opening op het dak van de aangrenzende parkeergarage. Bij toch gebrek aan de nodige vergunningen, hoewel cultuurwethouder Herbert Raat er een voorstander van was, wijkt de schouwburg daarvoor nu uit naar het Openluchttheater Elsrijk. De zomerse festivalweek – van 2 tot en met 6 september –  bevat muziek, cabaret, toneel en jeugdtheater. In het programma onder meer Karin Bloemen, Sjors van der Panne, Nijntje (2+) en Bram van der Vlugt. Kaarten voor het festival zijn nu al te koop via schouwburgamstelveen.nl.

Online
Alle voorstellingen voor de periode september t/m december zijn nu al te bekijken via de website. Omdat er dit jaar geen brochure verschijnt, wordt het publiek vooral op de hoogte gehouden van het aanbod via de website, sociale media en de nieuwsbrieven. Er verschijnt later deze week ook nog een digitale brochure.

Veldhuis & Kemper openen het nieuwe seizoen op 4 september met ‘Zonder Meer’. Op cabaretgebied treden verder Viggo Waas, Rayen Panday, Lebbis, Stefano Keizers, Martijn Kardol en Niet Schieten op.

 Dans

Dansliefhebbers kunnen genieten van prima ballerina Igone de Jongh die in het theater de mooiste choreografieën uit haar omvangrijke repertoire danst, solisten van het Ballet van de opera van Tatarstan en de grote gezelschappen: Nederlands Dans Theater 2, Introdans en ISH Dance Collective.

 Kinderen

Ook voor de kinderen is er een mooi theaterprogramma. In Space Academy Live (8+) neemt astronaut André Kuipers hen mee in een buitenaards avontuur, de populaire kinderhelden Ernst, Bobbie en de rest (4-8) komen met een grote Sintshow, voor iedereen die al kan veterstrikken is er Het Veterstrikconcert (4+) met liedjes van Pluk en Kikker en De Toneelmakerij komt terug met de voorstelling De Tantes (7+).

Theatercolleges blijven ook vast onderdeel van de programmering. In ‘Hoe de fuck vind ik geluk’ leert geluksinspirator Thijs Lindhout hoe wij in tijden van crisis toch gelukkig kunnen blijven en psychiater Bram Bakker onderzoekt de oorzaken van een burn-out.

Toneel

Op toneelgebied kijkt het theater uit naar de bejubelde productie ‘Een man een man’ met acteurs Pierre Bokma en Peter Blok en naar de nieuwe komedie ‘Een goed jaar’ met Anneke Blok en Paul R. Kooy. De Verleiders vragen zich in Pandepaniek af wie er profiteert van de coronacrisis en Vanja Rukavina speelt in Language een ijzersterke solo over de wonderlijke wereld van taal. Ook gezelschappen als Het Nationale Theater, Het Zuidelijk Toneel en Mugmetdegoudentand zijn te zien. Toneelgroep Maastricht komt terug met een reprise van Peachez, de met 5 sterren bekroonde voorstelling, met o.a. Porgy Franssen.

Show

In de categorie show presenteert het theater onder meer Haal het doek maar op, waarin Tony Neef en Mariska van Kolck onvergetelijke hits uit de jaren zestig en zeventig zingen, en in De Grote Drie kruipen Ellen Pieters, Frédérique Sluyterman van Loo en Hanneke Drenth opnieuw in de rol van Adèle Bloemendaal, Conny Stuart en Jasperina de Jong.

Muziek

Schouwburg Amstelveen is ook dé plek om een muziekvoorstelling of concert bij te wonen. Jeroen van der Boom viert een ultiem muzikaal feestje, de Rootsriders herdenken de geboortedag van The King of Reggae in Marley 75 en de 3JS zorgen met Acoustic Christmas voor een bijzondere kerst. Hoogtepunten dit seizoen zijn verder Shifting Daylight, de band van René van Kooten, musical Award-winnares Renée van Wegberg zingt in Renée doet de dames de mooiste theater, pop- en rocknummer en The Legends ft. Michael Varekamp neemt het publiek in Swingin’ Paris mee naar de Parijse jazzkelders met songs van paradijsvogels als Josephine Baker, Louis Armstrong en Édith Piaf.

Veilig
De schouwburg heeft er alles aan gedaan om ook in tijden van corona het theaterbezoek helemaal veilig en vertrouwd te maken. In het gebouw wordt alleen gebruik gemaakt van verse luchttoevoer, er zijn gescheiden looproutes in de foyer zodat iedereen voldoende afstand kan houden, stoelenrijen in de zalen worden om en om leeg gelaten, net als dat er twee stoelen vrij blijven naast elk groepje bezoekers. Kaarten kunnen tot op de dag van de voorstelling kosteloos worden geruild als iemand niet 100% gezond is.

In Grote en Kleine Zaal zijn tafeltjes geplaatst en mogen drankjes mee naar binnen. Veel voorstellingen worden twee keer op een dag gespeeld om toch zoveel mogelijk mensen te kunnen laten genieten van een voorstelling.

Bekijk het volledige programma alvast op www.schouwburgamstelveen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.