Ook na de coronacrisis moet de verruiming van de terrassen in Stadshart, op het Dorpsplein en aan de Amstelzijde blijven bestaan. Dat vinden VVD, D66, Actief voor Amstelveen (AVA) en CDA in de gemeenteraad, die alle vier (horeca) ondernemers in hun fractie hebben. Formeel roepen zij B&W op de mogelijkheid daartoe te onderzoeken, maar omdat twee partijen bij de coalitie horen, weten die natuurlijk allang dat het er van komt.

Bovendien vormen de vier en meerderheid in de raad en zal in elk geval de derde coalitiepartij (PvdA) zich er wel bij aansluiten. B&W gaven wegens het coronavirus de horeca ondernemers in mei toestemming hun terrassen tijdelijk te verruimen, tot en met 31 oktober. Onder het motto ‘elk nadeel heb zijn voordeel’ vinden (met name de ondernemers in) de vier partijen dat het zo maar in de toekomst moet blijven.

Omzet

“Het besluit kwam als een zegen voor de horeca ondernemers op verschillende plekken in Amstelveen en met name in het Stadshart”, zeggen zij. “Het gaf wegens de grote ruimte die daar beschikbaar is, een welkome mogelijkheid verloren omzetten enigszins goed te maken.”

De ondernemers zeggen de gemeente zeer erkentelijk te zijn voor de verruiming. “Met inachtneming van alle RIVM regels, maken zij daar veelvuldig gebruik van.”

Boost

Door de ruimere terrassen trad daar naar hun mening een enorme verlevendiging op, vooral in het Stadshart. “Die wordt groots wordt gewaardeerd en gaf het een flinke boost als winkel- uitgaans- en verblijfsgebied voor bewoners, bezoekers en ondernemers. Wij kunnen nu al spreken van een groot succes voor het Stadshart, maar ook zeker voor het Dorpsplein en de Amstelzijde. Eigenlijk voor heel Amstelveen.”

Overigens is het ruimere terras op het Stadsplein, waar Snoek c.s. poseerden, nu wel gerealiseerd gerealiseerd boven de daartoe afgeplakte fontein, die ook ter verlevendiging van het plein door de gemeenteraad werd geëntameerd.

Foto: (vlnr) de raadsleden en ondernemers Snoek, Becker en Aslanjan, respectievelijk van VVD, AVA en D66, op het Stadsplein.

6 REACTIES

  1. https://assets.amsterdam.nl/publish/pages/951715/aanwijzingsbesluit_verboden_locaties_amsterdamse_bos_20-08-20.pdf

    En ondertussen heeft Femke Halsema als voorzitter van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland een aantal gebieden inhet Amsterdamse Bos ’s nachts tot verboden gebied verklaard.

    “Omdat gebleken is dat verschillende locaties in het Amsterdamse Bos tussen 24.00-06.00 uur gebruikt worden als verzamelplaats voor het hangen in de openbare ruimte of het organiseren van en deelnemen aan illegale feesten;

    Dat het voornamelijk gaat om de locaties onder het viaduct van de Rijksweg A9, de Nieuwe Meerlaan, de A. Colijnweg en in het bos op of rond de heuvel tussen de Duizendmeterweg en de Bosbaanweg;

    Dat hierbij regelmatig grote groepen mensen aanwezig zijn;
    Dat hierbij de maatregelen uit de Noodverordening niet of onvoldoende worden nageleefd;
    Dat hierbij risico’s ontstaan voor verdere verspreiding van het virus;
    Dat aannemelijk is dat de genoemde locaties als verzamelplaats gebruikt zullen blijven, waarbij aanwezige voertuigen parkeren op parkeerplaatsen in beheer bij het Amsterdamse Bos;
    Dat dit noopt tot het sluiten van de parkeerplaatsen in beheer van het Amsterdamse Bos tussen 24:00 uur en 06:00 uur;

    en dat dus tot en met 30 september aankomende.

  2. Ook hier hebben we een spreekwoord voor: “Geef ze een vinger en ze willen de hele hand”.
    Ben benieuwd wat de gemeentelijke overheid doet.

    • Nou eigenlijk helemaal niets, want het zijn hun vriendjes of ze hebben er zelf zakelijke belangen bij. Dat is Amstelveense democratie op VVD/ D66 wijze.

      • Mocht dat daadwerkelijk het geval zijn dan gaan we naadloos over in het volgende spreekwoord: “Brutale mensen hebben de halve wereld”.
        Overigens heb ik er persoonlijk niets op tegen dat dit plein effectiever gebruikt gaat worden. Uitbreiding van de horeca zou een optie kunnen zijn, maar dan graag wat minder rommelig als thans het geval is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.