Het Hermann Wesselink College (HWC) kreeg toestemming van de GGD maandag (24 augustus) weer met de hele school te starten. Eerder moesten alle activiteiten op de school worden uitgesteld, omdat volgens onderzoek de luchttoevoer niet goed was.

“Wel is het belangrijk dat we ons allemaal houden aan de gedragsregels die in verband met corona zijn opgesteld”, zegt rector Bert Kozijn op de HWC-website. Er gelden wel talloze regels in de school en de klaslokalen. “Door met elkaar ons best te doen om besmettingen zoveel mogelijk te voorkomen, kunnen we ervoor zorgen dat het onderwijs weer op school kan blijven plaatsvinden. En dat is voor iedereen het beste”, meldt Kozijn.

Ziek

Leerlingen (met een gezinslid) in de risicogroep mogen wel naar school, maar moeten volle gangen vermijden door later in de les te komen en in het lokaal te blijven tijdens de pauzes. Van leerlingen die zelf tot een risicogroep behoren of thuis zo iemand hebben, moeten ouders / verzorgers contact opnemen met de teamleider om te bespreken of deze aanvullende maatregelen voldoende zijn. Als het om medische redenen echt niet verstandig is op school te komen, zijn de lessen thuis online te volgen. Op deze lessen is ook de aanwezigheidsregistratie van toepassing. Dus wie ziek is wordt ziek gemeld door de ouders.

Thuisquarantaine

En wie zijn of haar vakantie in risicogebieden doorbracht moet twee weken lang in thuisquarantaine gaan en de lessen gedurende die tijd online te volgen. In de klaslokalen moeten leerlingen handen en tafel ontsmetten, van elkaars spullen afblijven, niet na de les blijven hangen voor vragen aan de leraar, 1.5 meter afstand van die docent houden en alleen in pauzes naar de wc gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.