Hoewel hem een dag eerder al door B&W al was toegezegd dat de straat dicht zou gaan, als antwoord op schriftelijke vragen, stelde raadslid Arjan Gerritsen van de VVD per motie aan de gemeenteraad voor de Dorpsstraat tussen Stationsstraat en Dorpsplein na 17.00 uur af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer.

Arjan Gerritsen

Verder was zijn motie goeddeels een herhaling van schriftelijke vragen, die natuurlijk door B&W tot zijn genoegdoening (de VVD is een coalitiepartij) werden beantwoord. SP en bbA stemden tegen de motie.

Autoluw

De rest van de gemeenteraad was het met Gerritsen eens dat het Oude Dorp autoluw moet worden. Dat is ook de mening van B&W, zei wethouder Rob Ellermeijer (óók VVD). Hij denkt in de eerste helft van het volgend jaar dat te kunnen realiseren, na overleg met de ondernemers. De verkeersmaatregel sluit overigens aan bij de gebiedsvisie voor het Oude Dorp. Overigens moeten, volgens VVD en Ellerleijer, de parkeerplaatsen wel bereikbaar blijven en ook de bereikbaarheid voor hulpdiensten speelt in het Oude Dorp een belangrijke rol.

6 REACTIES

  1. Toch wel opvallend die voortvarendheid bij dit besluit dat wij hier pas over hoorden bij bij monde van de hr. Raat van de VVD bij de opening van een ijssalonnetje van een coalitiegenoot van D’66.
    Zijn de bewoners eigenlijk gekend of enkel de vereniging van ondernemers met als ( voormalige ?)voorzitter de eigenaar van diezelfde ijssalon?

  2. Heel opmerkelijk waarom dit opeens met zo’n donderende haast en via een motie moet. De noodzaak is (nog) volstrekt niet aangetoond zoals BBA terecht opmerkte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.