Bij Platform C | Kunstuitleen aan het Stadsplein 99 is tot donderdag 30 mei de expositie ‘Brainstorm [I’m not alone]’ te zien van de Amstelveense fotograaf Jan van Breda, die eerder foto’s uit de homoscene toonde onder het A9 viaduct. De tentoonstelling bij de Kunstuitleen bestaat uit niet eerder getoonde foto’s.

In 2015 werd bij Jan van Breda (Amstelveen, 1958) een zogenaamde goedaardige brughoektumor geconstateerd, die operatief is weggenomen. Hij kampte toen al jaren met vage evenwichtsklachten, eenzijdige doofheid en een verstoorde motoriek. Verpleegkundige van de afdeling neurochirurgie LUMC, Dirk Beijk, zag op tijd dat het helemaal mis ging en kwam in actie. O.a. een bacteriële hersenvliesontsteking trad op als complicatie. Aan hem draagt Van Breda dit project en deze expositie op.

Rauw randje

Na deze gebeurtenis besloot Van Breda om de serie ‘Brainstorm’ te maken. Een serie van achtendertig portretten van lotgenoten met een niet aangeboren hersenbeschadiging. Jan is zelf erg blij met het eindresultaat. Buiten zijn eigen lichte beperkingen was dit uitermate persoonlijke project een enorme worsteling. Zijn fotografie is herkenbaar, schilderachtig met een mooie balans van licht en donker met een “rauw” randje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.