Voor hindoe- en islamitisch onderwijs is in Amstelveen geen ruimte. B&W stellen daarom aan de gemeenteraad voor aanvragen uit beide kringen voor het stichten van basisscholen niet te honoreren. Het college vindt dat de stichtingen Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) en Islamitisch Onderwijs Noord-Holland (SIO-NH) niet konden aantonen dat er voldoende leerlingen uit Amstelveen en omgeving naar hun school zouden komen.En dat is wel een voorwaarde waaraan een aanvraag moet voldoen. De gemeente streeft naar toekomstbestendige en levensvatbare scholen, zegt zij. De behoefte aan hindoeïstisch en islamitisch onderwijs kon volgens haar niet worden aangetoond. Binnen de gemeente is ook bij ouders onvoldoende, zegt zij.

Geen signalen

De gemeente keek bijvoorbeeld het inwonersaantal, de leerlingdichtheid en bevolkingsopbouw. “Noch de gemeente noch de schoolbesturen hebben eerder signalen ontvangen dat er vraag is naar Islamitisch of Hindoe onderwijs.”

Naar haar mening is wel eerder gebleken dat door de toenemende internationalisering van de bevolking behoefte bestaat aan een Internationaal Georiënteerde School voor het Basisonderwijs (IGBO). Die gaat dan ook komend schooljaar open, heeft de raad besloten. De aanvragers zijn op de hoogte gesteld van het voorstel tot afwijzing.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.