Aan de week van de Nederlandse Biercultuur, 16 tot 26 mei, doet ook Noord-Holland optimaal mee. In Amstelveen gaat dat via de Naeckte Brouwers in de voormalige Annakerk. Maar in heel de provincie worden bieractiviteiten georganiseerd door cafés, restaurants, brouwerijen, slijterijen en noem maar op.

De Week wordt traditiegetrouw geopend met het Nederlands Bierproeffestival van 16 t/m 18 mei in de Haagse Grote Kerk. Daarna kan men nog tot en met 26 mei in o.a. Amersfoort, Amstelveen, Bergen, Beverwijk, Blaricum en Haarlem het Nederlandse bierlandschap verkennen tijdens diverse bierproeverijen, bierfestivals, bierspeurtochten- en biertours zoals een Bokkentocht, een bier en wijn battle en open dagen bij brouwerijen.

Duo

Tot slot worden er diverse COLLAB Brews gelanceerd in Amsterdam, Hilversum en Amstelveen. Brouwerijen fabriceren in duo’s eenmalig een nieuw bier. Het nieuwe bier wordt gepresenteerd tijdens de Week. Voor een overzicht van alle activiteiten en meer informatie over deelname: www.weekvanhetnederlandsebier.nl

Veel bieractiviteiten

De Week van het Nederlands Bier verbindt dit jaar alle twaalf provincies met een grote hoeveelheid aan bruisende bieractiviteiten. Van 16 tot en met 26 mei ontdekken liefhebbers de veelzijdigheid van bier door heel Nederland. Brouwerijen, cafés, restaurants en andere organisaties zorgen iedere dag voor diverse bieractiviteiten.

 Mega COLLAB Brew

Op vrijdag 17 mei worden, in het kader van de Week van het Nederlandse Bier, voor het eerst de landelijke Collaboration Brews gelanceerd bij verschillende brewpubs, cafés en proeflokalen door het hele land, waaraan 42 brouwerijen meedoen.

Door middel van een trekking zijn er begin maart 21 duo’s gevormd. Elk duo heeft een opdracht meegekregen in de vorm van een brede biersuggestie zoals ‘Tropische verrassing’ en ‘Er is niks mis met een klassieker’ of ‘Peper en thee’. De afgelopen weken werkten de duo-brouwerijen nauw samen om een bier te brouwen. Het nieuwe bier wordt door beide brouwerijen op de markt gebracht. Daarnaast zullen de deelnemende brouwerijen tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen van 24 t/m 26 mei ook de mogelijkheid bieden de bieren te proeven.

De landelijke lancering van de COLLAB Brew vindt plaats op vrijdag 17 mei om 11.00 uur bij Brouwerij Kompaan in Den Haag. De collabs zijn daar vervolgens ook te proeven bij een aansluitende lunch.

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.