Winnaar Rob van Essen van de Libris Literatuur Prijs 2019 is zondag 12 mei (15.30 uur) bij Libris Venstra aan het Stadsplein. Hij won met zijn boek ‘De goede zoon’ en daarover in een kort interview te vertellen.

De romans en verhalen van Rob van Essen (1963) worden alom geprezen. Zijn werk stond op shortlists van verschillende prestigieuze prijzen. Zijn laatste bundel ‘Hier wonen ook mensen’ werd bekroond met de J.M.A. Biesheuvelprijs. Van Essen is zijn cultstatus ontgroeid en behoort tot de beste schrijvers van het Nederlands taalgebied. Hij is een meester in het verdraaien van de werkelijkheid met als gevolg dat men het bestaan scherper waarneemt.

Robots

In ‘De goede zoon’ reizen twee mannen, in een wereld waar invoering van het basisinkomen heeft gezorgd voor lethargie en stijgend museumbezoek, af

Rob van Essen. Foto: Anneleen Louwes.

naar het zuiden omdat er problemen zijn gerezen bij een geheim project waaraan ze jaren geleden hebben meegewerkt.

De een kent het echte doel van de reis. De ander heeft net zijn moeder begraven. Samen gaan ze op zoek naar verlossing en vergetelheid, bijgestaan door ironische robots en praatgrage zelfrijdende auto’s.

Literaire verbeelding

Een meeslepend verslag van een tocht door een labyrint vol vreemde gebeurtenissen, maar ook een verrassend autobiografische roman over een zoon die de balans opmaakt na de dood van zijn moeder.

De jury van de Libris Literatuur Prijs jury schreef in haar rapport: ‘De goede zoon’  is een sprankelend werk van literaire verbeelding. De roman confronteert ons op schitterende wijze met de tekortkomingen en uitdagingen van ons eigen leven.’

Toegang: gratis  Voor meer informatie zie www.venstra.nl/activiteiten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.