In de Buurtkamer Keizer Karelpark (MOC) aan de Lindenlaan 75 wordt dinsdag 21 mei (19.00 uur) een verkiezingsspecial gehouden over de aanstaande Europese verkiezingen van 23 mei. De bijeenkomst wordt geleid door Kashif Amin. Er wordt informatie gegeven en er is ruimte voor debat. Gratis toegang.

Geïnteresseerden worden verwelkomd met een drankje om mee te doen met een laagdrempelig programma over de rol van de Europese verkiezingen.

Stemrecht

De verkiezingsspecial is ontwikkeld door ProDemos, dat zich richt op politieke participatie door burgers. MOC Buurtkamer KKP en ProDemos vinden het belangrijk dat alle mensen die de politiek misschien niet op de voet volgen, maar er wel iets meer over willen weten, op een toegankelijke manier worden geïnformeerd. Met de bijeenkomst willen de organisaties hen stimuleren gebruik te maken van hun stemrecht.

Hulp

Iedereen heeft te maken met politiek, zegt ProDemos. Maar veel burgers hebben nu eenmaal geen vertrouwen in de overheid of in hun eigen vermogen om invloed uit te oefenen. Doel van de verkiezingsspecial is die doelgroepen te bereiken om bij hen het gevoel te stimuleren dat hun mening er mag zijn en dat men niet gestudeerd hoeft te hebben om betrokken te zijn bij de democratische rechtsstaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.