De verdubbeling van de Bovenkerkerweg wordt uitgesteld tot 2023. Voor verbreding moet de weg in zijn geheel vernieuwd, bleek bij de voorbereiding. Dat zegt de gemeente, die tijdens de coronacrisis niet zoveel geld wil uitgeven.   Verkeerswethouder Rob Ellermeijer zegt dat het nu beter is beter te wachten tot men weet wat de financiële gevolgen van de crisis zijn.

De Bovenkerkerweg zou volgend jaar worden verbreed, volgens de gemeente wegens toenemende drukte in de spits. Tijdens de voorbereiding en onderzoeken naar de fundering en ondergrond bleek dat als de weg niet in z’n geheel wordt vernieuwd mogelijk nieuwe scheurvorming en verdere verzakking ontstaan.

Kruispunt Nesserlaan

Een gevolg van het uitstel is dat het kruispunt met de Nesserlaan en De Kegel, waar dus niet nationale tenniscentrum is gevestigd, niet op korte termijn wordt aangepakt. Plaatsen van verkeerslichten daar kan volgens de gemeene alleen in combinatie met een grootschalige reconstructie en het toevoegen van extra opstelvakken. Anders komt het de doorstroming en de verkeersveiligheid niet ten goede, zegt zij.

Rechtsaf

Om de verkeersdruk op het kruispunt tijdelijk te verlichten, wordt wel vast een vrije rechtsaf-strook aangelegd naar de nieuwe parkeergarage bij het nationaal tenniscentrum. Ook onderzoekt de gemeente of er alsnog een volwaardige autobrug van en naar de Bouwerij kan komen. Verkeer naar het noorden kan dan over de kruising Bovenkerkerweg-Zagerij, die wel verkeerslichten heeft.

Ontsluiting De Scheg-oost

Volgens wethouder Gordon van Ruimtelijke Ordening biedt enkele jaren uitstel de mogelijkheid ook nog eens te kijken naar een goede ontsluiting van nieuwbouwwijk De Scheg-oost op de Bovenkerkerweg. Daartoe wil de gemeente graag in overleg met de Provincie Noord-Holland en de Vervoerregio Amsterdam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.