Online is zondag 7 juni (17.00 uur) een muzikale vesper in de Kruiskerk te bekijken, met een cantate van Bach en uitgevoerd door Het Bach Ensemble Amsterdam (foto) onder leiding van Paulien Kostense.

Al kan men wegens de coronacrisis niet naar de kerk komen, de vesper kan men volgen via www.kruiskerk-amstelveen.nl. Op deze website staat ook meer informatie.

Psalm 25

In de vesper staat psalm 25 centraal, waarin de mens, door vijanden belaagd, ten onder dreigt te gaan en God luidkeels te hulp roept: ‘Houd mij in leven, wees mijn redding’. De cantate ‘Nach dir, Herr, verlanget mich’ (BWV 150) van Johann Sebastian Bach past helemaal bij deze noodkreet. Het is misschien wel de allereerste cantate die Bach gemaakt heeft (circa 1707). In een kleine bezetting van zowel koor als orkest – met een prachtig aandeel van de fagot en een heel mooi terzet van solisten – voert het Bach Ensemble Amsterdam de cantate uit. Henk Trommel is organist, ds. Niek Scholten liturg en Paula Rose voorzanger.

Alleen online

Op 13 februari is er voor de laatste keer een muzikale vesper met een Bachcantate in de Kruiskerk gehouden. In maart, april en mei is er niet een geweest, omdat uitvoerenden en kerkgangers in één en dezelfde ruimte zouden samenkomen en dat wegens het te verwachten grote aantal mensen niet was toegestaan. Nog steeds mogen er hooguit 30 mensen tegelijkertijd in de kerk zijn. Met het koor, het orkest, een liturg, organist is dat aantal vrijwel bereikt. Zodat publiek ook 7 juni nog steeds niet welkom is. Maar thuis kan men de uitvoering wel meemaken.

Als men tegen 17.00 uur naar de kruiskerkwebsite gaat (www.kruiskerk-amstelveen.nl) ziet men op de homepage een link staan. Als men deze aanklikt, heeft men gelijk verbinding met de Kruiskerk. Ook op een later moment is alsnog via de website de vesper te zien en te horen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.