Samen met veertig andere afdelingen zegt het CDA Amstelveen zich in te zetten voor de opvang van vijfhonderd weeskinderen in Griekse vluchtelingenkampen. De groeiende groep van lokale afdelingen doet een beroep op het hoofdbestuur van de partij om het standpunt over dit onderwerp aan te passen.

Eerder besloot het kabinet geen van deze kinderen op te nemen, waarbij de CDA-fractie in de Tweede Kamer zich aansloot. Maar diverse lokale afdelingen, waaronder de Amstelveense, leggen zich niet bij dit standpunt neer. Sinds de oproep rondgaat binnen het CDA hebben al een veertigtal lokale afdelingen zich aangesloten.

Coronacrisis

De regering van Griekenland vroeg vorige maand in het licht van coronacrisis andere EU-landen hulp bij de opvang van 2500 verweesde vluchtelingenkinderen. Naast diverse Europese landen verklaarden ook ruim vijftig gemeenten in Nederland die zich bereid 500 van de weeskinderen op te nemen. Maar het kabinet besloot dat aanbod af te slaan.

De gezamenlijke oproep lijkt sterk op de, uiteindelijk succesvolle, acties rond het kinderpardon begin 2019, zegt de lokale CDA afdeling. Samen met andere afdelingen en prominente leden uit de toenmalige ‘kinderpardoncoalitie’ richten zich ook deze keer tot het hoofdbestuur. “Ditmaal is de coalitie breder. Naast lokale roepen nu ook diverse provinciale afdelingen het hoofdbestuur op het standpunt aan te passen”, meldt het CDA.

Van Agt

“De woorden van de lokale afdelingen echoën die van diverse prominente leden binnen het CDA. Zo roepen oud-ministerpresident Dries van Agt en andere CDA-zwaargewichten als Herman Wijffels, Bert de Vries, Ad Koppejan en Tineke Lodders ook op tot opname van de 500 weeskinderen.”

Woensdag 3 juni komt de Bestuurdersvereniging van het CDA samen met Kamerlid Madeleine van Toorenburg en partijvoorzitter Rutger Ploum in een informatieve sessie met vertegenwoordigers van de lokale afdelingen, die pleiten voor opvang van de weeskinderen.

3 REACTIES

  1. Domme meelopers, alsof we op dit moment, met het overwinnen van de Chinese corona crisis, niet iets anders aan ons hoofd hebben.

    • Daarom moeten we die haarden van corona die die kampen zijn, maar laten bestaan. Erg slim! En ook gelijk alle medemenselijkheid overboord zetten. Ik zou zeggen dat dit past in een christenlijke levenshouding.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.