B en W besloten de markt aanstaande vrijdag onder voorwaarden weer door te laten gaan. vinden. Daarbij baseert het college zich op de door het Kabinet gekozen Corona-strategie en de afstemming binnen de regio over opstellen van markten.

Premier Rutte zei in diens toespraak dat de Nederlandse Corona-strategie uitgaat van het maximaal controleren van het COVID-19 virus en het opbouwen van groepsimmuniteit over een langere periode. Het land gaat nu niet in ‘lockdown’ en supermarkten, detailhandel, afhaalgelegenheden blijven open, totdat er aanvullende (landelijke) instructies volgen. Volgens wethouder Floor Gordon van Economische Zaken gaf die kabinetsmaatregel voor markten en gemeenten nogal wat onduidelijkheid. “Daarover kwamen de nodige vragen”, zegt ze. “De markt kun je zien als winkelgebied in de buitenlucht, waarbij bezoekers de social distancing in acht moeten houden. Langdurig markten niet laten doorgaan heeft daarnaast enorme financiële gevolgen voor eigenaren van de marktkramen. Omdat de weekmarkt onderdeel is van de vitale voedselketen en veel inwoners hier hun boodschappen doen, stellen wij de markt open met duidelijke hygiënemaatregelen voor marktondernemers en bezoekers.”

Druk bezocht

De markt in Amstelveen is groot, wordt drukbezocht en heeft een belangrijke regiofunctie. Ter wille van de veiligheid vraagt de gemeente bezoekers en marktondernemers het corona-protocol in acht te nemen en de hygiënemaatregelen te nemen die voldoen aan de richtlijnen van RIVM en GGD. De marktmeester zal toezien op naleving van het protocol. De gemeente gaat beoordelen of het veilig en ordentelijk verloopt voor onze inwoners en of op de gang van zaken eventuele aanpassingen nodig zijn.

Belangrijkste richtlijnen:

  • Voldoende afstand houden tussen de verkoper en consument en tussen consumenten onderling (minimaal 1,5 meter)
  • Voorkom hand-op-hand contact. Betalingen zoveel mogelijk via Pinautomaten (die regelmatig schoon worden gemaakt). Bij contante betaling legt u het geld op de toonbank, zodat daar géén contact met de hand voor nodig is
  • Zorg daar waar nodig is voor voldoende desinfecterend handzeep
  • Géén proef-bordjes bij de marktkramen
  • Handschoenen als consumenten en verkopers voedsel aanraken
  • Handschoentjes voor de verkopers die met voedsel in aanraking komen
  • Geen zitjes en of statafels bij snack punten
  • Het is niet de bedoeling dat er etenswaren genuttigd wordt op de markt. De marktkooplieden geven de producten mee in meeneemverpakkingen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.