In de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30a begint zondag 22 maart om 17.00 uur een muzikale vesper, waarin het Stabat mater dolorosa van Josef Rheinberger wordt uitgevoerd.

Vanaf 16.30 uur is iedereen welkom. Om 16.45 uur vertelt cantor-organist Henk Trommel kort iets, voor wie daarin geïnteresseerd is, over de manier waarop Rheinberger de middeleeuwse tekst heeft getoonzet. Liturg is ds. Sytze de Vries. De toegang is vrij. Na afloop is er een collecte bij de deur. Meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Bekendst

Het Stabat mater is door vele componisten op muziek gezet. Het bekendst is de compositie van Pergolesi. De Vesperscantorij zingt onder leiding van Henk Trommel de toonzetting van Josef Gabriel Rheinberger. Het is 19e eeuwse, romantische muziek op een middeleeuwse tekst over Maria’s verdriet als ze haar zoon Jezus aan het kruis ziet lijden en sterven. In de mystieke tekst komt de dichter naast het kruis staan en lijdt met moeder Maria mee.

Foto: Freek de Vries

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.