Schrijver en dichter Rodaan Al Galidi draagt donderdag 27 september (19.00 uur) in Venstra Café voor uit zijn nieuwste dichtbundel ‘Neem de titel serieus’, ter gelegenheid van de start van een nieuw Poëziecafé seizoen. Het poëziecafé wordt sinds september 2014 elke laatste donderdag van de maand gehouiden door Boekhandel Libris Venstra en de Bibliotheek Amstelland.

Rodaan Al Galidi. Foto: Writers Unlimited / Serge Ligtenberg

Naast thema’s als liefde en eenzaamheid, die Rodaan Al Galidi vaak terug laat komen in zijn gedichten, gaat deze bundel vooral over relaties. De relatie van de ene mens tot de ander, van de mens tot zijn ouder, tot zijn familie, tot de maatschappij, tot de wereld. Van de mens tot zichzelf, van het hoofd tot het hart, van de droom tot de nachtmerrie. En dat alles ook vooral andersom. ‘Neem de titel serieus’ geeft volgens de bibliotheek een poëtische dimensie aan wat helemaal niet poëtisch is: het dagelijks leven.


Rodaan Al Galidi is schrijver en dichter. Neem de titel serieus is zijn negende dichtbundel. Hij publiceerde zes romans, waaronder in 2016 het zeer succesvolle Hoe ik talent voor het leven kreeg. In 2017 verscheen de verhalenbundel Duizend-en-een nachtmerries. De bundel De herfst van Zorro (2007) stond op de shortlist van de VSB Poëzieprijs, evenals Koelkastlicht (2016). De roman Dorstige Rivier (2009) stond op de shortlist van de BNG Nieuwe Literatuurprijs en De autist en de postduif (2011) werd bekroond met de prestigieuze Europese Unie Prijs voor de Letteren.

Een kaartje kost €5 en is te verkrijgen via www.debibliotheekamstelland.nl.  Aansluitend aan de lezing is er gelegenheid voor eigen voordracht.  Aanmelden via info@debibliotheekamstelland.nl o.v.v. poëziecafé.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.