Het was ter voorbereiding van een landelijk verkiezingsprogramma voor de VVD, meldt liberaal raadslid Bas Zwart. Aan de vooravond van de nationale onderwijsstaking kwamen Kamerleden luisteren naar leraren in Amstelland. De VVD organiseerde namelijk een bijeenkomst voor de leerkrachten uit Uithoorn. Zij kwamen bijeen in basisschool Het Duet.

Wat er precies door hen is gezegd, staat niet in het persbericht en amstelveenblog.nl kreeg ook geen uitnodiging vooraf.  De VVD woordvoerders voor onderwijs in de Tweede Kamer Rudmer Heerema, Bart Smals en Dennis Wiersma spraken over het ‘lerarentekort en andere problemen in het onderwijs’. Wat zij hebben gezegd is volslagen onduidelijk. Namens de Amstelveense VVD-fractie was onderwijswoordvoerder Zwart er dus bij.

Baanzekerheid

Die vindt dat geld wel belangrijk is (om meer geld is de staking begonnen), maar het gaat er volgens hem vooral om het beroep van leraar aantrekkelijker te maken, waarmee het lerarentekort overigens niet snel is opgelost. Er schijnen wel veel oplossingen voorbij te zijn gekomen. ‘De ondersteuning in de klas door onderwijsassistenten en hun baanzekerheid is heel belangrijk. Dat was voor leraren ook een belangrijke reden om het werk neer te leggen.’

Invloed

Volgens Zwart was het doel van Rudmer Heerema te luisteren en informatie op te halen. En die te gebruiken voor een op verbetering gericht nieuw verkiezingsprogramma. ”Wanneer je mensen vraagt wie, na ouders, de meeste invloed op hun jeugd heeft gehad, dan wordt vaak een leraar genoemd”, zegt Zwart. “Ik heb veel bevlogen leerkrachten gezien en daar moeten we als samenleving heel zuinig op zijn.”

Op de foto boven: v.l.n.r. Rudmer Heerema (VVD), Tim Kroes (leerkracht Piet Heinschool) en Bas Zwart (VVD Amstelveen).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.