Burgemeester Bas Eenhoorn is benoemd tot onafhankelijk voorzitter van de Taskforce Veiligheid en Kwaliteit in de forensische zorg. Hij begint in die nevenfunctie per 1 oktober en zal de in de Meerjarenovereenkomst Forensische Zorg 2018-2021 gemaakte afspraken ten uitvoer brengen.

Bas Eenhoorn

Per 15 november, na volgens het reglement twee termijnen te hebben volgemaakt, neemt hij afscheid als voorzitter van het Regie College Waddengebied. Het voorzitterschap draagt hij over aan Arno Brok, Commissaris van de Koning van Friesland.

Verbeteren

Zijn nieuwe nevenfunctie neemt hij aan op voordracht van

Minister Sander Dekker

Minister Dekker (Rechtsbescherming) en vertegenwoordigers van GGZ Nederland (GGZ NL), de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), de Federatie Opvang (FO) en de Regionale Instelling voor Beschermd Wonen (RIBW). De afspraken die de taskforse uitvoert richten zich voornamelijk op verbeteren van de arbeidsmarkt en de kwaliteit en veiligheid binnen de forensische zorg, alsmede op verminderen van administratieve lasten.

Peil

Deze Taskforce op het terrein van de Forensische Zorg is aangekondigd in de Tweede Kamerbrief van 13 juli 2018. Er is in totaal 28,5 miljoen euro extra beschikbaar. Met deze maatregelen worden volgens het ministerie de kwaliteit en veiligheid weer op peil gebracht. Tot ver in het volgende haar blijft Bas Eenhoorn waarnemend burgemeester van Amstelveen.

TBS

Eerder was hij dat onder andere van Voorburg, Vlaardingen en Alphen a/d Rhijn. Van 2014 tot 2018 was hij Nationaal Commissaris Digitale Overheid. In 2014 was hij voorzitter van de taskforce verkorten behandelduur tbs. De gemiddelde behandelduur van de tbs-maatregel is onder zijn voorzitterschap teruggebracht van ruim 10 naar beneden de 8 jaar, meldt het ministerie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.