Hoewel inloopavonden en stadsgesprekken niet kunnen, zegt de gemeente toch graag de mening van Amstelveners te horen over bepaalde projecten en te nemen besluiten. Vandaar de digitale participatiemethoden waartoe de gemeente in deze coronacrisis besloot.

Wethouder Frank Berkhout (D66) legt uit dat die waar nodig worden gesteund met schriftelijke en telefonische communicatie. “Per project bekijken we welke participatiemethode het meest geschikt is, het wordt echt maatwerk. Op die manier geven we inwoners toch een stem en kunnen projecten doorgaan,” zegt hij.

Online

De gemeente zet onder andere het bestaande online platform http://denkmee.amstelveen.nl in, waarop inwoners enquêtes kunnen invullen of stemmen over verschillende oplossingen. Ook kan men videoconferencing gebruiken, waarbij ook presentaties en beeldmateriaal gedeeld kunnen worden. De gemeente ziet dat als een goed alternatief voor bijvoorbeeld een inloopavond. “Projectleiders kunnen op deze manier online vragen beantwoorden.” In uitzonderlijke gevallen biedt de gemeente persoonlijk contact aan, om vragen van inwoners zo goed mogelijk te beantwoorden, zegt zij.

Skaters

Een voorbeeld van digitale participatie is volgens haar de peiling voor een skatebaan in Amstelveen-zuid die op dit moment gehouden wordt. Op de website Denkmee Amstelveen kunnen met name jonge inwoners van Amstelveen-zuid een aantal korte vragen invullen over nieuwe speelvoorzieningen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.