Omdat het bouwrijp maken van het terrein voor het nieuwe Hermann Wesselink College (HWC) aan de Startbaan  is begonnen, werd het fiets- en wandelpad op de Van der Hooplaan tussen de Startbaan en Sportlaan (aan de kant van de school) afgesloten.

Fietsers worden omgeleid naar de andere zijde van de Van der Hooplaan, langs de Meerkamp. De afsluiting tijdens de gehele bouw,  naar verwachting tot eind 2020. De buitenruimte is in de zomer van 2021 klaar. Met behulp van bebording wordt het fiets- en wandelverkeer omgeleid langs de westelijke zijde van de Van der Hooplaan.

Wennen

Om de leerlingen na de voorjaarsvakantie aan de oversteek te laten wennen zet de gemeente verkeersregelaars in op maandag 25 en dinsdag 26 februari. In december 2016 werd door de gemeenteraad besloten tot nieuwbouw van ruim 11.000 m2 op de huidige locatie. Er wordt tweetalig vwo, gymnasium, atheneum, havo en vmbo-t onderwijs gegeven.

De nieuwe school komt vóór de bestaande school, zodat deze tijdens de verbouwing in gebruik kan blijven. Om dit mogelijk te maken wordt de bestaande waterpartij langs de Van der Hooplaan gedempt en worden bomen in een deel van het bosplantsoen gerooid. Er komt een nieuwe waterpartij tussen de nieuwe school en de Van der Hooplaan. De gemeente zegt het Wijkplatform Keizer Karelpark en de Groenraad bij een inrichtingsplan voor de aanleg van groen rondom de nieuwbouw te betrekken.

1 REACTIE

  1. De onderdoorgang bij Orion naar Waardhuizen wordt ook afgesloten. Dit zal grote gevolgen hebben voor fietsers en voetgangers naar Waardhuizen. Zij zullen nu de Anton Dreesweg moeten oversteken. Dit is een gevaarlijk punt voor de leerlingen van de nabij gelegen basisscholen die in die wijk wonen. Ik heb nog nergens gelezen hoe de gemeente dit denkt op te lossen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.