Marijn van Ballegooijen

Nadat eerst het Amstelveens Nieuwsblad het uitgebreid op de voorpagina had kunnen brengen, kregen woensdag tegen het einde van de middag andere media van de gemeente de melding dat er een café in Amstelveen open gaat voor homo’s, lesbische vrouwen en andere tot de lhtbi-gemeenschap mensen. Op donderdag 28 februari (20.30 uur) verricht wethouder Marijn van Ballegooijen de opening van het zogeheten ‘Amstelveen Diversiteit Café’ (ADC) in Villa Randwijck aan het Catharina van Clevepark.

Het café (elke vierde donderdag van de maand om 20.00 uur open) is bedoeld als ‘ontmoetingsplaats die is bedoeld voor iedereen die zichzelf wil kunnen zijn’, zegt de gemeente, maar de focus ligt kennelijk bij anderen dan heteroseksuelen, hoewel ook die er welkom zijn.

Verdraagzaam

Floortje Gordon

Volgens de lokale overheid moeten er in Amstelveen zo’n vijfduizend mensen leven met een lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender of interseksuele geaardheid. Dat cijfer is gebaseerd op onderzoek, waaruit blijkt dat 4 tot 7 procent van de landelijke bevolking tot die groep behoort. Wethouder Van Ballegooijen van onder meer Diversiteit vindt dat iedereen in Amstelveen openlijk zichzelf moet kunnen zijn. “Het Diversiteit Café steunen wij dan ook van harte. Het draagt bij aan een diverse en verdraagzame stad.”

Gastspreker

Op de avonden in het café komen actuele thema’s en dilemma’s aan de orde, zoals ’roze’ ouderen, genderidentiteit en biculturele LHBTI’s. Het is de bedoeling dat de ene keer aan het begin van de avond een film wordt vertoond en de andere keer gastsprekers aanschuiven.

Begrip

Ook wethouder Floor Gordon van (ook al) Diversiteit zegt het belangrijk te vinden dat er nu in de eigen gemeente een plek is waar leden van de LHBTI-gemeenschap elkaar veilig en openlijk kunnen ontmoeten en uitkomen voor wie zij zijn. “Het mooie daarbij is dat het café open staat voor iedereen, zodat verschillende doelgroepen van elkaar kunnen leren en elkaar leren waarderen”, zegt ze. “Dit vergroot het onderlinge begrip en zorgt voor verbinding in de stad.”

De gemeente heeft de postbus Diversiteit geopend ‘voor ideeën die bijdragen aan een diverse en verdraagzame stad’. Tips en suggesties kunnen naar diversiteit@amstelveen.nl.

 

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.