Theaterbroedplaats De Landing op Uilenstede, aanvulling op Schouwburg Amstelveen, zegt in de aanloop – van 10 tot 25 juli – naar de grote verbouwing die deze zomer plaatsvindt de sleutels tijdelijk uit handen te geven aan jonge theatermakers.

Die kunnen dan starten met hun nieuwe voorstelling.

22 makers

Tweeëntwintig jonge theatermakers uit diverse disciplines hebben het volledige pand tot hun beschikking. Zij kunnen gebruikmaken van de repetitieruimtes, kantoorruimtes, muziekstudio’s, foyer en theaterzaal om te werken aan een nieuwe voorstelling. Met het initiatief wil De Landing makers de ruimte bieden om te experimenteren en zo het makersklimaat in Amstelveen te stimuleren.

Makers uit allerlei theaterdisciplines komen samen, zegt de schouwburg. “Het is een zeer diverse groep mensen uit verschillende genres geworden: van mime, kleinkunst en spoken word, tot cabaret en muziektheater. Zij kunnen elkaar ontmoeten in De Landing en zullen de tijd krijgen om hun werk verder te ontwikkelen.” Volgens de schouwburg gaat een schrijver aan de slag met haar script voor een radiohoorspel en werkt een collectief aan het concept voor hun muziektheatervoorstelling. “Er wordt gerepeteerd, solo’s worden uitgewerkt en men doet onderzoek en wordt muziek gemaakt.” De Zomerresidentie wordt afgesloten met een presentatie waarbij de makers hun werk aan elkaar en andere belangstellenden kunnen tonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.