Zondag 22 april (17.00 uur) vindt er een Muzikale Vesper plaats in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a. De Vesperscantorij van de Kruiskerk zal romantische bewerkingen van Psalm 84 zingen onder leiding van Henk Trommel. Iedereen is welkom vanaf 16.30 uur. De entree is vrij, na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Psalm 84 is vanouds in de christelijke traditie een geliefde psalm. Lyrisch wordt het prachthuis bezongen waar je thuis komt als je het tranendal doorkruist hebt. In deze vesper horen we drie romantische versies. Brahms nam de psalm op in Ein deutsches Requiem, Rheinberger maakte een compositie voor vierstemmig vrouwenkoor en een harpbegeleiding en Vaughan Williams gaf de psalm een plaats in de Anglicaanse kerkmuziek. In deze vesper is Peter Ouwerkerk organist en pianist, terwijl Judith Jamin op de harp begeleidt. Liturg is ds. Sieb Lanser.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.