Het Cobra Museum is een van de ruim veertig musea in het land die op vrijdagavond 13 april, tijdens de Nationale Museumweek, open gaan in verband met de speciale MuseumkaartMatch-Avond. Duizenden Museumkaarthouders ontmoeten elkaar en gaan samen musea bezoeken op basis van hun overeenkomstige museale interesses. De feestelijke start is in het Stadsmuseum Harderwijk.

Tijdens deze speciale MuseumkaartMatch-Avond hebben de deelnemende musea een speciale programmering om kaarthouders met elkaar in contact te brengen via de museale collecties die hen aanspreken. In eerste instantie worden de jongste Museumkaarthouders uitgenodigd, maar vanzelfsprekend zijn geïnteresseerden meer dan welkom. Op nationalemuseumweek.nl is een overzicht van deelnemende musea te vinden en kunnen Museumkaarthouders zich opgeven.

2000 oproepen

MuseumkaartMatch is vorig jaar in de aanloop naar de Museumweek gestart als experiment, maar het instant succes smaakt duidelijk naar meer. Sinds de introductie worden er maandelijks via https://www.museumkaart.nl/match zo’n 2.000 oproepen geplaatst om samen een tentoonstelling of museum te gaan bezoeken. En ontvangen die duizenden kaarthouders een veelvoud aan bereidwillige reacties. Het tekent de groeiende behoefte om gezamenlijk musea te bezoeken. Daarom openen inmiddels zo’n 40 musea op vrijdag 13 april hun deuren voor Museumkaarthouders die in de buurt van hun museum wonen.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.