BAM Wonen start in mei met het energetisch verbeteren van de galerijflat met 105 appartementen aan de Fideliolaan. Meer dan 70% van de bewoners heeft ingestemd met het plan. De verduurzaming resulteert in meer wooncomfort en lagere energiekosten, waaronder een geprognosticeerde besparing van ruim 60% op het gasverbruik.

De werkzaamheden duren tot november. De verduurzaming bestaat onder andere uit het aanbrengen van nieuwe gevelkozijnen inclusief HR++ glas, gevel- en dakisolatie en het plaatsen van nieuwe installaties. De appartementen gaan hierbij van energielabel F naar label A. De berekende gasbesparing is meer dan 80.000 m3 gas per jaar. Gelijktijdig met de energetische maatregelen voert BAM Wonen onderhoud uit. De nieuwe entree is naar een ontwerp van architect Jan-Peter Wenink.

Bewoners is gevraagd mee te denken bij de planvorming en half februari uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst. Kort daarna stemden de bewoners in met het plan. De wettelijk vereiste bewonersinstemming bij verduurzaming is ruimschoots behaald.  BAM Wonen bedient zowel woningcorporaties als institutionele beleggers.

 

2 REACTIES

  1. Leuk dat de bewoners zijn gekend en dat ze 60% minder energiekosten krijgen. Staat dit ook in verhouding met de verwachten huurverhoging?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.